Persoonlijke begeleiding

Wat is persoonlijke begeleiding?

Muzizo biedt allerlei vormen van persoonlijke begeleiding aan om uw sociale zelfredzaamheid te bevorderen.

Binnen persoonlijke begeleiding kan het bijvoorbeeld gaan om:

  • praktische zaken zoals boodschappen doen, naar de winkel gaan.
  • het inplannen van uw dagelijkse bezigheden of huiswerk, leren structuur aan te brengen.
  • het aangaan en onderhouden van contacten met mensen uit uw omgeving.

Hierboven genoemde vormen zijn van praktische aard. Muzizo biedt ook begeleiding waarbij het doel is om vaardigheden op sociaal, emotioneel gedragsmatig of cognitief gebied meer eigen te maken waardoor het functioneren in het dagelijks leven gemakkelijker wordt. Binnen deze vorm van hulpverlening wordt gebruik gemaakt van muziek en staat vooral het doen en ervaren centraal.

 

Voor wie?

Muzizo geeft ambulante en individuele begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen. Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden? Neem hier contact op.

Tarieven

Tarief persoonlijke begeleiding

Het tarief is afhankelijk van de vorm van begeleiding die u vraagt. Het kennismakingsgesprek is gratis. Voor de reiskosten worden extra kosten gerekend. Het tarief is vrijgesteld van BTW.

Vergoeding

Persoonlijke begeleiding kan vergoed worden uit het Persoonsgebonden Budget.

Muzizo heeft daarnaast een contract met de volgende 12 Twentse gemeenten:
Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. Dit betekent dat Muzizo in al deze gemeenten zorg kan leveren (WMO en Jeugdwet) aan ieder die het nodig heeft en waar de gemeente een indicatie voor heeft afgegeven.

Om via uw gemeente in aanmerking te komen voor zorg van Muzizo, kunt u aan de WMO- of jeugdconsulent van uw gemeente aangeven dat u zorg wenst van Muzizo.